Couchsurfing – etgodtalternativ for backpackereogandre

En annen mulighet når det kommer til innkvartering er couchsurfing. Denne innkvarteringsmetoden er kanskje ikke like kjent for alle, så la oss først forklare begrepet.

Couchsurfing betyr rett og slett sofasurfing, noe som enkelt forklart er at du låner sofaen til folk som bor i området. Skummelt, tenker du kanskje? Tvert i mot, dette er en ypperlig mulighet til å bo hos lokale og møte andre reisende.

Hvordan funker det?

Couchsurfing er perfekt for alle som reiser på budsjett. Kostandene for innkvartering, spesielt i Norge, kan fort bli store, og en rundreise kan derfor bli svært dyr. Med couchsurfing gjør du det billig, det er nemlig gratis!

Det hele fungerer ved at du melder deg inn i et «samfunn» hvor du låner ut sofaen eller en seng når reisende er i ditt lokalområde, og du får låne sofaen eller en seng hos andre når du besøker deres område.

Du starter med å besøke siden www.couchsurfing.com, hvor du lager en profil. For at tjenesten skal være sikker og trygg, har alle en profil. Alle medlemmer skriver en vurdering både som gjest og som vert. Det vil si at andre kan se på din profil om du er en hyggelig gjest eller vert ut fra vurderingene som er skrevet om deg.

Lev som en lokal

I tillegg til at det er gratis, er dette også en utmerket mulighet til å leve som en lokal. Du bor jo hos en som kjenner området og som gjernevil ta deg med ut og vise deg rundt. Ofte når man besøker et nytt sted, som man aldri har besøkt tidligere, kan man være litt blank når det gjelder hva man skal se og gjøre, og hvor man skal gå for å få den beste kaffen, matbiten osv. Med en lokal som guide får du derimot tilgang til alle godbitene. Du slipper å havne i de største turistfellene og får møte lokalbefolkningen og leve som dem.

Er couchsurfing bare for ungdommer?

Couchsurfing er overhodet ikke bare for ungdommer. Det sies at snittalderen ligger på rundt 29 år, men tjenesten brukes naturligvis av både yngre og eldre personer. Det som er så fint, er at du vil se på profilen til den som vil være gjest eller den du vil bo hos, hvor gammel personen er. Dette gjør at både du, og din gjest eller vert, kan velge ut fra hva man føler seg komfortabel med. Gjest og vert vil også kommunisere litt før oppholdet, slik at man kjenner om dette er en person en vil ha i hus eller besøke.

En verden av muligheter

Med Couchsurfingfår du muligheten til møte lokalbefolkningen i alle land verden rundt. Reis som en lokal, bo i noens hjem og opplev verden på en måte som penger ikke kan kjøpe.

Du kan finne et Couchsurfers-felleskap i nærheten av der du befinner deg. Flere byer arrangerer ukentlig språkutveksling, dansekurs, turer og middager. Couchsurfing er en ypperlig mulighet til å få nye venner.

Gi tilbake og åpne hjemmet ditt til reisende. Lær om nye kulturer fra lokale og praktiser et språk du ønsker å lære deg bedre. Gjør verden litt mindre og til et vennligere sted.

Couchsurfing er et globalt fellesskap som består av 10 millioner mennesker i mer enn 200.000 byer verden rundt. Her deler folk sine liv, sin verden ogsin reise. Med couchsurfinggjøres reisen til en virkelig sosial opplevelse.

Bli med du også! Du vil bli satt stor pris på, både som gjest og vert!