Hvordan kommer man seg til Sogn og Fjordane (fly til Sogndal, bussforbindelser osv)

Med så mange severdigheter og et helt enestående naturlandskap, er det ikke rart at Sogn og Fjordane er på mange nordmenns reisemålsliste. Overnattingsmulighetene er mange, både når det gjelder ulike prisklasser og forskjellige innkvarteringsmuligheter, men hvordan kommer man seg egentlig til Sogn og Fjordane?

I gammel tid var fjorden omtrent den eneste muligheten til å komme seg inn til de små bygdene, men i dagens tid dekker veinettet det meste av landet og kan ta oss nesten hvor som helst. Samtidig har vi også et fantastisk togtilbud her til lands.

Velger man korteste og raskeste reisevei, tar det faktisk ikke veldig land tid å reise til Sognefjorden.

Fra Bergen: 2-4 timer med bil

Fra Oslo: 4-5 timer

Fra Trondheim: 5-6 timer

Reise med buss

Takket være komfortable ekspressbusser kan mange reiseglade få oppleve området rundt Sognefjorden både sommer og vinter, og også ellers i året. Ekspressbussene har flere daglige avganger både fra Oslo, Bergen og Trondheim. Knutepunktet er Sogndal. Og det beste av alt, på turen kan du slappe av i meget komfortable seter, og bare nyte utsikten og opplevelsen.

Reise med bil

For alle som liker å bruke bilen, er dette også et ypperlig fremkomstmiddel i Sogn og Fjordane. Med bilen har du tilgang til alt, og kan velge helt fritt når du vil starte, hvor du vil dra og hva du vil se. Bilen er også perfekt om du vil legge teltet i bagasjerommet og campe mens du er på ferie, men også supert for å komme seg frem og tilbake til hotellet.

Du kommer deg lett frem med bil fra alle landets kanter. I tillegg vil du også med bil kunne nyte fantastiske naturopplevelser langs veien med de flotte og vakre fjellovergangene som tar deg til Sognefjorden.

Reise med fly

Widerøe er flyselskapet som tar deg fra Oslo og Bergen til Sogndal Lufthavn. Det tilbys også direkteruter fra Sandane og Ørtsa/Volda. Flyturen fra Oslo tar omtrent 45 minutter, mens flyturen fra Bergen tar omtrent 30 minutter.

Ha kamerat klart, ved godvær er innflygningen en turistattraksjon i seg selv, og du lander faktisk på en fjelltopp. Fra flyplassen kan du ta buss, bil eller taxi, og reisetiden fra flyplassen til Sogndal tar omtrent 20 minutter. Her bør du også ha kameraet på lur, for den svingete veien ned til fjorden vil du garantert ikke gå glipp av.

Reise med tog

Toget er også en stor vinner! Toget har flere daglige avganger fra både Oslo og Bergen, og her får du i tillegg bli med på den spennende og opplevelsesrike Flåmsbanen som går fra fjellstasjonene Myrdal til fjordstasjonen Flåm. I og med at Flåmsbanen er en av de mest ettertraktede turistattraksjonene i Sogn og Fjordane, sier det seg vel selv at du her ventes en spektakulær tur. Forbered deg på spenning, bratt terreng, fossefall og huldre!

Reise med ferge eller ekspressbåt

Flotte og moderne ekspressbåter har daglige avganger fra Bergen til Sogndal. Båtturen tar omtrent 5 timer og er en fantastisk reise. Her vil du få oppleve en reise som tar deg med blant øyer og holmer, og ikke minst Sognefjorden – Norges lengste og dypeste fjord. Dessuten vil du også få se Vik, Balestrand og Leikanger fra sjøsiden, da båtene stopper innom disse stedene på turen innover Sognefjorden.

På sommerstid tilbys det også daglige avganger med ekspressbåt fra Bergen til Flåm. Denne båten korresponderer også med ferger til Gudvangen og Kaupanger.

Mens du er i Sognefjorden

For å få det meste ut av Sognefjorden, kan det anbefales å leie bil, båt, kajakk eller sykkel som tilbyr en perfekt måte å komme seg rundt og få oppleve Sognefjordens fantastiske tilbud av severdigheter, attraksjoner, aktiviteter, tradisjoner og herlige mat – du vil ikke angre!