De beste hotellene i Sogn og Fjordane

Sogn og Fjordane kan by på en rekke hoteller i ulike prisklasser og i ulike sjangere. Her kan du og kjæresten, vennegjengen eller familien velge blant et flott utvalg av hoteller med god standard. Enten du er på jakt etter et romantisk hotell, et spahotell, et historisk hotell eller budsjettvennlig overnatting, vil du finne det i Sogn og Fjordane.

Romantiske hotell

Er du på jakt etter et romantisk hotell, bør du sette kursen mot Balestrand ved Sognefjorden. Her ligger Kviknes Hotel, hvor familien Kvikne har vært vertskap siden 1877. Hotellet er bygd i flott sveitserstil, og til tross for restaureringer og nybygninger, har hotellet beholdt sin flotte stil. Hotellet ligger like ved vannkanten, og er et moderne hotell med en herlig sjel og romantisk atmosfære. På kveldstid lyser hotellet opp fra de mørke fjellene som ruver i bakgrunnen. Dette er virkelig et spesielt hotell som kan by på en rekke kunstverk og en lang liste celebre gjester, inkludert kongelige, presidenter, keisere, statsministere, filmstjerner og kunstnere. Faktisk var Keiser Wilhelm II av Tyskland ofte gjest på Kviknes Hotel.

Spa hotell

Det er heller ikke mangel på spa hoteller i Sogn og Fjordane. Et av de mest kjente er kanskje Scandic Sunnfjord Hotel& Spa i Førde. Hotellet er perfekt for kurs, møter og arrangementer. Her tilbys deilig middagsservering og et fantastisk spatilbud. I tillegg er det kort avstand til attraksjoner og severdigheter som isbreer, fjorder og et vakkert naturlandskap.

Hotel Alexandra ligger i Stryn i Indre Nordfjord og er et annet velkjent spa hotell i Sogn og Fjordane. Hotellet er familiedrevet og meget godt likt på grunn av sin særegne og personlige atmosfære. Hotellet ligger vakkert til i idylliske omgivelser og kan skilte med et bad & spa hvor du kan nyte det beste innen velvære.

Historiske hotell

Walaker Hoteler trolig Norges eldste hotell. Det ligger rett ved Sognefjorden, i den vakre bygda Solvorn i Luster kommune. Hotellet har historie helt tilbake til 1640 og har gått i arv gjennom generasjoner. Dette er et meget vakkert familiehotell, ja, det er omtrent en attraksjon i seg selv. Du kan jo bare tenke deg selv; et hotell med beliggenhet i vakre omgivelser og med mer enn 375 års historie! Gjesterommene er fordelt i 3 ulike hus som inkluderer Hovudhuset, Tingstova og Annekset, hvor det tilbys flotte og unike gjesterom, i tillegg til superior rom.

Gloppen Hotell er et annet velkjent historisk hotell i Sogn og Fjordane. Hotellet ligger i Sandane i Nordfjord. Her satses det på lokale smaker og et historisk miljø i lokaler med historie helt tilbake til 1866. Hotellet blander i dag litt gammelt og litt nytt, men hotellets eksteriør er bevart som det var til tross for renoveringsarbeid og tilbygg. Opprinnelig ble bygget reist i sveitserstil. På 1970-tallet fikk hotellet et tilbygg i funkisstil, og i 2012 ble hotellet utvidet på nytt med en kurs- og konferansefløy hvor innredningen er både tradisjonsrik og moderne.

Budsjettvennlig overnatting

Hoteller i Norge kan koste litt, og spesielt om man er på en lengre ferie. Ikke alle har råd til det, og nettopp da kan camping være et flott alternativ. Sogn og Fjordane kan by på en rekke fine campingplasser og vandrerhjem. Flåm Camping og Vandrarheim ligger kjempefint til ved Sognefjorden og tilbyr hytter, plasser for campingbiler og telt, samt vandrerhjem med rom med privat og delt baderom. Her bor du i vakre naturskjønne omgivelser og har tilgang til kjøkken, dusj og bad. Dette er naturligvis ikke den eneste plassen hvor du kan campe eller bo på vandrerhjem, det er nemlig mange av dem på veien. Dette er et ypperlig alternativ når reisekassen ikke er den største, men du likevel kunne tenke deg å oppleve Sogn og Fjordane, eller andre deler av vårt fantastiske naturlandskap!